Смачні рибні котлети рубані з майонезом.
Інгредієнти
рибне філе – 800 г | |
курячі яйця – 3 шт. | |
білий хліб – 2 невеликих шматочка | |
вершки (або молоко) – 2 ст. л. | |
ріпчаста цибуля – 1 шт. | |
майонез – 2 ст. л. | |
пшеничне борошно – 4-6 ст. л. або більше | |
сіль – 0,5 ч. л. або за смаком | |
мелений перець – щіпка | |
рослинне масло – для смаження |
Для приготування рубаних котлет з риби вам знадобиться рибне філе. Підійде будь-яка біла риба: хек, минтай, тілапія, пангасіус… Все інше можна знайти в холодильнику.
Покроковий рецепт
Для приготування рубаних котлет з філе риби знадобиться, без кісток і шкіри. Підійде будь-яка біла риба: хек, минтай, тілапія, пангасіус… Філе порізати на дрібні шматочки.
Закинути В блендер шматочки хліба, залити вершками, дати трохи розмокнути, подрібнити.
Цибулю почистити, порізати на великі частини, закинути в блендер (до подрібненого хліба), подрібнити в кашку.
Отриману суміш перекласти в чашу з порізаної рибою. Сюди ж додати 2-3 яйця (залежно від розміру), 2 столові ложки майонезу, сіль перець. Все перемішати.
Потім додати борошно (кількість борошна необхідно, залежно від консистенції фаршу).
Я додаю стільки, щоб фарш з ложки падав не відразу. Тобто досить гутою. Знову ж таки, залежить від того, яка у вас риба, самі ви її чистили або купили готове магазинне філе (філе зазвичай накачують водою).
Розігріти сковороду з рослинним маслом. На розпечену сковороду викладати рибний фарш за допомогою ложки (як ніби ви печете оладки). Ваш фарш не повинен бути дуже густим, але й не розтікатися на сковороді. (При необхідності додати ще борошна). Смажити котлети з риби на великому вогні з одного боку.
Як тільки рибні котлети підрум’яняться, перевернути їх, зменшити вогонь і смажити під кришкою до готовності.
Готові рубані котлети з рибного філе можна подавати до столу з будь-яким гарніром. Як бачите, все просто! Приємного апетиту!