Рисова каша з сухофруктами

Рисова каша з сухофруктами – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Відваримо рис до стану аль денте, варити рис слід протягом 20-25 хвилин. В киплячу воду на 1 літр попередньо додати 1 ч. л. солі. Сухофрукти подрібнити.

У каструлі з товстим дном розігріємо соняшникову олію і протягом 5 хвилин обсмажимо моркву, додаємо до моркви порізані і помиті сухофрукти: курагу, чорнослив, родзинки. Через 3-4 наллємо воду до половини вміст каструлі. Чорнослив ви можете замінити фініками, тоді каша буде солодший.

Поки нудиться начинка з сухофруктів, підготуємо топпінг до каші.
У сковороді розтопити на середньому вогні цукор до золотистого кольору, в цукровий сироп кладемо нарізані кубиками яблука і швидко, ретельно перемішуємо.

Сирий арахіс обсмажимо до золотистого кольору. Після охолодження завантажуємо горішки в кавомолку і подрібнюємо до стану борошна. Можна використовувати вже обсмажену солоний арахіс.

Відварений рис додамо в каструлю з сухофруктами, заллємо водою (200 мл). Тушкуємо до готовності 20 хвилин.

Після того, як каша настоїться і охолоне, можна подавати до столу. Вже в тарілку порційно за смаком додати мелений арахіс і яблука в карамелі. Прикрасити кунжутом і фруктами.