Змішати фарш із м’яса курей з рисом і спеціями. Сформувати тефтелі. Обсмажити злегка на повільному вогні. Потім залити соусом і тушкувати на повільному вогні. Подавати страву з гарніром.
Інгредієнти
фарш з курячого філе (грудка) – 400 грам Для соковитості можна додати 100 грам перекрученого свинячого сала | |
рис – 100 грам круглозерний, быстрозазваривающийся | |
морква – 1 штука можна взяти 2-3 моркви | |
ріпчаста цибуля – 1 головка | |
рослинне масло – трохи дя обжарювання | |
спеції – за смаком сіль, чорний перець, коріандр | |
сметана – 100 грам | |
томатна паста – 50-70 грам можна кетчуп | |
спеції – за смаком паприка, сушений базилік, болгарський перець сушений |
Всі напевно пам’ятають смак з дитинства, ніжні м’які тефтелі в вершковому соусі, які готували вдома і в дитячому саду. Я постаралася не змінюючи смак, зробити блюдо менш калорійним, змінивши яловичину на філе курячої грудки. Соус виходить дуже ніжним і це блюдо дуже люблять діти.
Покроковий рецепт
Приготувати фарш з філе курей, можна брати будь-які частини. В моєму рецепті філе грудки.
можна додати перекручене свиняче сало 100 грамів, не більше. Це звичайно підвищить калорійність продукту, зате тефтелі будуть дуже м’якими і соковитими. Потерти на крупній тертці моркву ( для любителів більш овочевого страви можна взяти 2-3 моркви). Порізати дрібно цибулю.
Змішати всі продукти разом і додати спеції: сіль, чорний перець, коріандр.
Сформувати тефтелі. Яйце фарш додавати не треба, інакше фарш стане дуже рідким і міцні тефтелі не вийдуть.
Злегка обсмажити тефтелі на повільному вогні.
Поки тефтелі смажаться, приготувати соус. Взяти 100 грам сметани. Змішати з томатною пастою або кетчупом. Додати близько склянки холодної кип’яченої води.
Додати спеції: паприку, сушений базилік сушений болгарський перець, сіль за смаком
Залити обсмажені тюфтельки соусом і тушкувати 5-7 хвилин на слабкому вогні. Курячий фарш готується дуже швидко.
приготувати картопляне пюре. Можна в якості гарніру використовувати гречку або макарони.
Готові тефтелі. Соус виходить дуже багато і бажано щедро поливати їм готову страву.
Готові тефтелі бажано подавати відразу посипавши зеленою цибулею. Приємного апетиту!