Насамперед нам потрібно приготувати овочевий бульйон. Для цього крупно нарізаємо підлогу морквини, 1 цибулину, спаржеву квасолю і стебло петрушки. Все це відправляємо в окріп, зменшуємо вогонь і залишаємо на 10 хвилин.
Поки бульйон нудиться, розморожуємо мідії, кальмари нарізаємо довільними шматочками.
Для обжарювання шаткуємо моркву соломкою, цибулю півкільцями. Часник розрізаємо вздовж на дві половинки.
У нагріту сковороду з товстим дном додаємо олію і обсмажуємо хвилину часник, після його викидаємо. Пару хвилин обсмажуємо цибулю, додаємо моркву і ще через 2 хвилини рис. Все заливаємо склянкою вина, на середньому вогні постійно заважаємо до повного випаровування алкогольного аромату. Починаємо поступово ополоником підливати бульйон з овочами. Процес цей триватиме 15 – 20 хвилин, до повного насичення вологою рисових зерен.
Після додаємо мідії, кальмари, все це постійно заважаючи. Заправляємо соєвим соусом, вершковим маслом. Додаємо улюблені спеції. Накриваємо кришкою і на самому малому вогні даємо потушиться хвилин 7. При подачі прикрашаємо зеленню, при наявності – дрібно тертим пармезаном.
Приємного апетиту!