Розсольник класичний на мясному бульйоні

Розсольник класичний на мясному бульйоні – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Смачний домашній розсольник за класичним рецептом порадує ваших домочадців і вони скажуть вам спасибі!

Інгредієнти

Яловичий бульйон – 3 літра
Перлова крупа – 1/4 склянки
Картопля – 3 шт.
Морква – 1 шт.
Ріпчаста цибуля – 1 шт
Солоний огірок – 4 шт. середні
Лавровий лист – 2 шт.
Томатна паста – 1 ст. л. з гіркою
петрушка свіжа – за смаком
Сіль – 2 ч. л
Мелений чорний перець – за смаком

Як приготувати Розсольник класичний на м’ясному бульйоні

У кожного народу є своє особливе традиційне блюдо.Розсольник-це традиційне блюдо російської кухні.Воно стоїть на першому місці, після традиційних щів. В рецепт розсольнику завжди і обов’язково входять наступні продукти:

цибуля;
морква;
перлова крупа;
солоні огірки;

А ось інші інгредієнти можуть бути абсолютно різноманітними. З чим тільки не готують розсольник, і з грибами, і з рисом, і на різних бульйонах.

У класичному варіанті рецепту суп готується на м’ясному бульйоні, втім можна так само використовувати птицю. У цьому рецепті крупа вариться в самому бульйоні, попередньо добре промита і замоченная на кілька годин у холодній воді. Перлова крупа розварюється і збільшується в об’ємі в 3 рази, тому з нею треба бути акуратно і не переборщити. Подають розсольник з зеленню і сметаною, він так само добре поєднується з червоним пекучому перцем або часником.

Покроковий рецепт

Готуємо всі необхідні інгредієнти.

Моєму м’ясо яловичини на кісточці, заливаємо холодною водою і ставимо на плиту на сильний вогонь.


На поверхні бульйону утворюється пінка, знімаємо пінку ложкою , після закипання солимо бульйон, і ставимо на повільний вогонь. Варимо кость 1 годину.

Перлову крупу промиваємо і додаємо в бульйон, перемішуємо і залишаємо варити ще на 50 хвилин.

Поки вариться бульйон і перлова крупа займемося засмажкою. Готуємо овочі.

Дрібно ріжемо цибулю. Я не люблю щоб в стравах відчувався цибуля, тому я його нарізаю максимально дрібно. Ті, хто любить смак цибулі з супі, може порізати побільше.

Порада: щоб при нарізуванні лука у вас не сльозилися очі, наберіть у рот води і попередньо обмийте 2 половинки очищеної цибулини в холодній воді.

Нагріваємо сковорідку, додаємо рослинне масло і висипаємо туди нарізану цибулю. Смажимо на сильному вогні.

Моркву натираємо на крупній тертці (не забувайте помішувати цибулю, щоб він не пригорів).

З’єднуємо моркву з цибулею, все ретельно перемішуємо і продовжуємо обсмажувати на середньому вогні.

Солоні огірочки нарізаємо дрібними кубиками. Розсіл зливати не потрібно, так навіть смачніше вийде.

З’єднуємо солоні огірочки з цибулею і морквою, продовжуємо обсмажувати на середньому вогні. Смажимо 5 хвилин.

В зажарку додаємо 2 столові ложки розсолу з огірків і наливаємо 1,/4 склянки кип’яченої води. Накриваємо кришкою і тушкуємо 7 хвилин.

Коли наш бульйон вже зварився і разом з ним зварилася перлова крупа, дістаємо м’ясо з кісточкою і викладаємо його на тарілку, щоб остудити.

Картоплю нарізаємо середніми кубиками і кладемо в бульйон, варимо на середньому вогні до розм’якшення картоплі (приблизно 10 хвилин).

У киплячий бульйон додаємо лавровий лист, перець і досолює за смаком.

За 1 хвилину до готовності картоплі висипаємо в бульйон зажарку, додаємо томатну пасту і добре перемішуємо до розчинення томатної пасти в супі.

М’ясо нарізаємо на середні кубики і додаємо в суп.

Шаткуємо петрушку, додаємо в суп і перемішуємо.

Смачні домашній суп готовий!
Приємного вам апетиту!