Розсольник з остринкой

Таким супчиком можна чудово зігрітися в холодні осінні чи зимові вечори. Легка гостриночка надає незвичайний смак страви і не залишить нікого байдужим. Спробуйте! 🙂

Інгредієнти

Яловичина – 300 гр можна трохи більше або менше
Перлова крупа – 1/2 склянки
Ріпчаста цибуля – 1 велика, або кілька маленьких
Морква – 1 шт.
Солоний огірок – 4-5 шт.
Картопля – 3-4 шт.
Зелень – за смаком
Сіль – за смаком
Червоний перець – пол ч. л.
Рослинне масло – для обсмажування
Часник – 1 зубчик

Як приготувати Розсольник “з остринкой”

Покроковий рецепт

Готуємо продукти, миємо їх і чистимо. Розсіл для супу будемо брати з банки з огірками.

Насамперед потрібно підготувати бульйон. Для цього ставимо кип’ятитися воду (трохи вище половини каструлі). Нарізаємо яловичину на невеликі шматочки, щоб вона швидше зварилася і м’ясо було не жорстке.

Як тільки вода закипає, кидаємо туди, нарізане м’ясо. Потім в бульйон додаємо спеції (лавровий лист, сіль і червоний мелений перець). Варимо яловичину близько 40 хвилин.


Далі дрібно нарізаємо цибулю, брусками нарізаємо, очищений картопля. Моркву і кілька солоних (або маринованих) огірочків тремо на тертці.


Пів склянки перловки засипаємо в бульйон і варимо 15 хв. Цибулю і моркву обсмажуємо в олії на сковороді, посипаємо їх перцем.

Викладаємо в бульйон картоплю і варимо до готовності. (Пробуємо, коли картопля звариться, то можна приступати до наступного кроку). Всипаємо в майже готовий суп огірки і вливаємо розсіл (близько склянки), натертий часник, пробуємо, якщо необхідно додаємо спеції. За смаком можна нашаткувати в суп зелень. Варимо ще пару хвилин. Тепер, вимикаємо плиту і і даємо супу настоятися 2 години. Приємного апетиту!

Дивіться також:  Суп на мясному бульйоні з солоними огірками