Розсольник з перловкою

Розсольник з перловкою – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

У кожної господині є свій рецепт розсольнику, це блюдо не складне, але для новачка в кулінарії все складно і незрозуміло. Швидше за все мій рецепт саме для новачків! А для кулінарів зі стажем, напевно, відкриттів не буде. Хоча….

Інгредієнти

м’ясо на кісточці (яловичина) – 500 гр будь-яке м’ясо, я взяла яловичі ребра
картопля – 100 гр
перлова крупа – 200 гр перловка не відварена
солоний огірок – 2 шт середніх розмірів
цибуля ріпчаста – 75 гр одна цибулина середніх розмірів
морква – 90 гр одна середня морква
томат – 25 гр можна замінити помідорами
рослинне масло – 30 гр
сіль – 5 гр солити за смаком
Зелень будь – жменя можна навіть заморожену суху або
лавровий лист – 1 шт

Як приготувати Розсольник з перловкою

Існує багато рецептів розсольнику. Є розсольник на рибному бульйоні, розсольник з гречаною крупою, з грибами та безліч всіляких рецептів! Але я вам пропоную класичний суп з перловою крупою, від цього він не стає менш смачним. Для мене це невелика подорож в моє дитинство, де бабуся наливала тарілочку ароматного розсольнику!

Покроковий рецепт

Готуємо продукти, чистимо картоплю, моркву, цибулю… Ретельно миємо м’ясо.

Моєму перлову крупу і ставимо в окремій каструлі варити, як закипить, солимо і зменшуємо вогонь. Варимо на повільному вогні близько 30 хвилин. Тим часом ставимо варити м’ясо для бульйону, Коли вода в каструлі закипить, знімаємо пінку і зменшуємо вогонь до середнього і варимо до готовності близько 1 година 30 хвилин.

Дістаємо м’ясо з бульйону, а на основі бульйону починаємо варити сам розсольник! Перлова крупа у нас вже зварилася, промиваємо під проточною водою і відкидаємо на друшляк, щоб стекла зайва вода! В сам бульйон кладемо порізану на кубики картоплю, розмір кубиків вибирайте самі, хто як любить. Цибулю ріжемо дрібними кубиками, а моркву натираємо на тертці, у мене вона натерта на тертці для корейської моркви, але можна терти на будь-який або взагалі порізати кубиками або тонкою соломкою! На розігріту сковороду наливаємо рослинне масло і викладаємо нарізану цибулю, смажимо до прозорості, а за тим і моркву. Коли всі обсмажиться, додаємо ложку томату, ну або помідори у власному соку.

Наступне наше дія: бульйон з картоплею закипів, кладемо туди порізані кубиками солоні огірки і варимо все разом 10 хвилин, за тим додаємо зварену перлову крупу, даємо закипіти супу і після того кладемо зроблену заздалегідь зажарку, все перемішуємо, зменшуємо вогонь і тушкуємо ще хвилин 15. В самому кінці можна додати різану зелень і один лавровий лист.

Всі! Суп з перловою крупою готовий! За рахунок того, що ми зварили перловку окремо і промили її, суп не буде занадто киселеобразным. Навіть на наступний день він не перетвориться в “супову кашу”. Приємного всім апетиту!