Розсольник

Розсольник – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Улюблене російським народом перше блюдо, на основі солоних огірків і перловки.

Інгредієнти

М’ясо яловичини на кістці – 500 гр
Огірки солоні – 500 гр
Перлова крупа – 100 гр
Середня морква – 3 шт
Ріпчаста цибуля – 1 шт (велика цибулина)
Картопля середній – 6 шт
Корінь селери – 5-10 гр (в моєму випадку – сухий)
Лавровий лист – 3-4 шт
Чорний перець – 5-7 горошин

Як приготувати Розсольник

Дуже смачне блюдо російської кухні на основі солоних огірків. Існує величезна кількість варіантів приготування. Я пропоную свій улюблений варіант, близький до класичного – з використанням перлової крупи.

Покроковий рецепт

Перлову крупу промити і залишити в холодній воді на 1-2 години.

Яловиче м’ясо обмити, покласти в каструлю з холодною водою і закип’ятити. Злити половину води, додати холодну і поставити варити на 60 хвилин. Поки готується бульйон, натерти на тертці солоні огірки. (Я також періодично використовую великі мариновані огірки з домашніх заготовок, виходить не гірше). Великі шматочки жорсткої шкірки не використовуємо. Масу з огірків переливаємо в окрему каструльку і ставимо на середній вогонь. Не забуваємо помішувати. Після закипання, зменшуємо вогонь і тушкуємо огіркову масу ще хвилин 20-30.

Підготовлений картопля нарізати кубиками, додати в бульйон. М’ясо дістати з бульйону, відставити і дати охолонути. Через 7-10 хвилин додати в суп перловку, далі через 10 хвилин додаємо масу з огірків.

Очищену цибулю нашаткувати кубиками. Моркву натерти на тертці (великої).

Пасеруємо цибулю і моркву. Коли цибуля набуде прозорість, додаємо сухі коріння селери і підсмажуємо на сковорідці ще кілька хвилин. Остигле м’ясо нарізаємо середніми шматочками і повертаємо в суп, разом із заправкою з цибулі і моркви. Кладемо лавровий лист і перець горошком. Через 10 – 15 хвилин посолити суп (за смаком).

Даємо настоятися (хоча б 30 хвилин). При подачі до столу в суп покласти сметану, посипати зеленню. Приємного апетиту!