Розсольник з рисом

Розсольник – поживний суп на основі солоних огірків, картоплі і крупи.

Інгредієнти

Картопля – 5-6 бульб
Бочкові огірки – 4 шт. Можна брати мариновані огірки. Але бочкові краще.
Курячий хребет – 1 шт. У мене залишився, коли фаршировала курку.
Морква середня – 1 шт.
Цибулина велика – 1 шт.
Рис – 2 ст. л.
Зелень заморожена – за смаком. У мене кріп
Олія соняшникова – 1 ст. л.
Сметана – 1 ст. л. Порційно, в кожну тарілку

Як приготувати Суп з рисом

Цей ситний гарячий супчик чудово переможе голод. Як не можна краще підходить для домашнього сімейного обіду в зимові дні. Уявіть, після приємної прогулянки по морозцю, ви подасте на стіл розсольник зі сметанкою. Домашні будуть в повному захваті.

Покроковий рецепт

Рис промити в проточній воді і замочити на півгодини, потім воду злити.

Бочкові огірки нарізати маленькими кубиками.

Моркву почистити, натерти на крупній тертці. Цибулю порізати дрібно. Нагріти сковорідку і пережарити моркву з цибулькою на олії, поки вони не стануть золотистого кольору, головне не пересмажити, щоб зажарка не пригоріла.

Картоплю почистити і довільно порізати.

Курячий хребет залити в каструлі холодною водою, дати закипіти і вилити воду. Налити свіжу воду і довести до кипіння.

Нагріти духовку до 150 градусів. У киплячий курячий бульйон покласти рис, огірки, картоплю, обсмажену моркву з цибулею. Коли суп почне кипіти, посолити, додати мелений перець і заморожену зелень.

Зняти з вогню і поставити в духовку на 1 годину. Подавати суп зі сметаною.

Дивіться також:  Курячий суп з рисом