Розтягаї з фаршем (відкриті пиріжки)

Розтягаї з фаршем (відкриті пиріжки) – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

У посуд вливають підігріту воду, розведені дріжджі, яйце, сіль, цукор. Додають просіяне борошно, гарненько перемішують. Перед закінченням вимішування додають розтоплений маргарин.

Правильне тісто однорідне, легко відстає від рук і посуду. Його обсипають борошном, накривають серветкою й залишають в теплі приблизно на 3 години. Періодично тісто потрібно обминати.

Тісто розділяють на порції — кульки.

Кожен з них розкочують в пласт і на середину кладуть фарш. Краї защипываются так, щоб вийшов човник (посередині залишалося отвір).

Заготовки викладають на лист і залишають на 20-30 хвилин в теплі для відстань. Після їх змащують яйцем і випікають до готовності.

Подають пиріжки гарячими на закуску, як самостійне друге блюдо або як доповнення до перших страв (бульйону, солянки).