Рубані котлети з курячого філе

Рубані котлети з курячого філе – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Для початку відділити філе від кістки. Можна використовувати відразу готове філе.

Філе наріжемо на дрібні шматочки розміром не більше 1 див. Дрібна нарізка додасть нашим котлет соковитий смак. Ще один плюс такої нарізки – збережеться оригінальний смак курячого філе. А так само не треба діставати м’ясорубку, щоб приготувати фарш, тобто час приготування скоротитися.

Тепер перекладаємо всі необхідні інгредієнти в одну ємність: подрібнене куряче філе, яйце, борошно, сіль, сметану. Жирність сметани можна використовувати будь-яку, на ваш розсуд, у мене 15%. Щоб зберегти ніжний смак філе, не потрібно додавати ніяких приправ, які будуть його перебивати. Котлети і без цього вийдуть смачні.

Добре змішуємо всі інгредієнти. Котлетна консистенція повинна вийде густе тісто. Якщо консистенція у вас занадто рідка, можете додати ще борошна, смак від цього не погіршиться. А якщо навпаки, занадто густа, тоді додаємо яйце.

Розігріваємо сковороду з додаванням рослинної олії. Ми не будемо формувати котлети руками, і обвалювати їх у борошні, як зазвичай. Беремо столову ложку і котлетну масу викладаємо на сковороду, як звичайні оладки. Обсмажуємо з обох боків до готовності. У котлет повинна вийде золота скоринка. Філе готується дуже швидко, при цьому, час смаження складає не більше 10 хвилин.

Готові котлети знімаємо зі сковороди в роздаткове блюдо, прикрашаємо за бажанням. З таким котлеткам поєднуватися буде будь-який гарнір. Приємного апетиту!