Для приготування цих рубаних котлет бажано використовувати білу морську рибу, наприклад, тріску або палтус.
Інгредієнти
філе безкісткове тріски – 500 гр або іншої білої риби | |
шматки свіжого білого хліба – три штуки | |
невелика черства булка – одна штука | |
очищені великі часточки часнику – дві штуки | |
зелена цибуля – кілька пір’я | |
приправа кавказька хмелі-сунелі – чверть ч. ложки | |
морська тонкомолота сіль – за смаком | |
мелений чорний перець – за смаком | |
велике яйце куряче сире – одна штука | |
кукурудзяне борошно – дві ст. ложки | |
ароматне масло кунжутне або оливкова олія – чотири столові ложки |
Для приготування цих рубаних котлет бажано використовувати білу морську рибу, наприклад, тріску або палтус.
Покроковий рецепт
Зрізати акуратно скоринки з усіх шматків свіжого хліба, перекласти в миску, туди ж відправити і нарізану булку, потім подрібнити все блендером.
Промити філе білої риби, нарізати його дрібними шматочками. Що стосується часникових зубчиків, то їх необхідно попередньо почистити, потім роздавати кухонним ножем і подрібнити.
Зелена цибуля гарненько промити, порубати як можна дрібніше, пересипати у посуд з рибними шматочками. Туди ж додати часник і половину хлібних крихт.
Насипати в цю ж посуд за смаком сіль, додати приправу, мелений перець і яйце, добре перемішати все зволоженими руками. Додати пару столових ложок кукурудзяного борошна, ще раз все перемішати.
Як тільки рибна маса стане абсолютно однорідною з іншими інгредієнтами, сформувати з неї кілька котлет, обваляти їх в хлібних крихтах.
В підготовленої сковороді прогріти достатню кількість масла, обсмажити в ньому з усіх боків рибні котлети. Подавати котлети з тріски в гарячому вигляді з білим соусом і часточкою лайма. Приємного апетиту!