Помідори і сир моцарелла – це вже класичне поєднання для салату. Можна доповнити його пармською шинкою і вийде дуже смачно – можна готувати і до свята.
Інгредієнти
помідори – 4 шт. | |
сир моцарелла – 150 граммм | |
базилік свіжий – кілька листочків | |
прованські трави – 2 щіпки | |
оливкова олія – за смаком | |
бальзамічний оцет – за смаком | |
пармська шинка – 100 грам |
Салат Капрезе – популярне італійське блюдо, доповнюється пармською шинкою, заправляється пряними травами, оливковою олією і бальзамічним оцтом.
Покроковий рецепт
1. Листя базиліка промивають і дрібно нарізають.
2. Помідори співають, і ріжуть на тонкі кільця. Сир моцарела ріжуть кільцями (якщо сир великий, розрізають колечка ще раз навпіл).
3. Беруть красиве блюдо і викладають по краях тарілки помідори і сир, чергуючи овоч з сиром.
4. У центр тарілки викладають красиво скручену пармську шинку. Зверху все посипається рубаним базиліком і прованськими травами.
5. Сбрызгивается салат Капрезе оливковою олією і бальзамічним оцтом (останнє – за бажанням). Подають охолодженим Приємного апетиту!