Цей салат краще робити в прозорому салатнику, тоді він буде не просто смачний, але і ефектно виглядатиме на святковому столі!
Інгредієнти
Рибна консерва – 1 баночка я беру сайру | |
яйце – 5 шт великі | |
цибуля ріпчаста – 50 гр середній розмір | |
сир плавлений – 160 гр сир “дружба” | |
майнез – 150 гр будь |
Салат “Мімоза” напевно самий старовинний рецепт у нашій родині, з далекого радянського минулого. коли в магазинах будували піраміди з рибних консервів! Але він справді смачний і ситний, для застілля те, що потрібно!
Покроковий рецепт
Ось всі продукти, які нам знадобляться для салату. Яйця відварити в круту, почистити…
Консерву відкриваємо і зливаємо всю рідину, що б менше її залишилося в рибі, подрібнюємо вилочкою, але не робимо з неї пюре, повинна вийде велика крихта…
Цибулину ріжемо, як тільки можете дрібним кубиком, після чого заливаємо його холодною водою не кілька хвилин, що б пішла вся гіркота.
Яйце чищенное ділимо попалам так, що б жовток бажано залишився цілим, а білок намагаємося порізати дрібним кубиком, ну або натерти на крупній тертці…
Майонез я роблю сама, ви беріть будь майонез, яким ви вирішили заправити салат. Тепер збираємо “Мімозу”! На дно салатника викладаємо половину подрібненої риби, робимо сіточку з майонезу, слідом кладемо половину подрібненого лука!
Після цибулі додаємо натертий на дрібній тертці сирок (теж половину) і з верху робимо сіточку з майонезу…
Після сиру потрібно викласти половину порізаного білка, на нього ми майонез не кладемо, а то буде занадто жирний салатик. І знову повторюємо всі верстви… А ось на верхній шар білка майонез і викладаємо розмажемо його тонким шаром!
На тонкий шар майонезу тремо на дрібній тертці жовток і посипаємо салат з верху! Ставимо в холодильник на просочення, на пару годинок! Коли салат просочиться він стає особливо смачним!
Якщо хочете, можете перед подачею прикрасити зеленню або листям салату, але я цього не роблю, так як зелень швидко в’яне. Мені він подобається саме в такому вигляді! Приємного Вам апетиту!