Салат «Мімоза» класичний з горбушею

Салат «Мімоза» класичний з горбушею – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

1 шар — Яйця натерти на дрібній тертці (він вийде більш ніжним). Кілька натертих окремо жовтків залишити для посипання салату надалі. Викласти рівномірно на плоске блюдо. Шар змастити майонезом.

2 шар — сир натерти на дрібній тертці. Викласти на попередній шар змастити майонезом.

Рибні консерви (в мене в даному випадку тунець) викласти на окрему тарілку. Ретельно розім’яти виделкою до однорідної маси разом з маслом з банки (якщо його трохи), таким чином, салат вийде соковитим і не вимагає додавання вершкового масла.

3 шар – рибну масу викласти на 2 попередніх шару. Зверху посипати дрібно порізаною цибулею. У цьому салаті нарізану цибулю краще обдати окропом і дати постояти (3-5 хвилин), «сильний» запах піде і не буде перебивати ніжний аромат риби. Все рясно змастити майонезом.

4 шар – Вирізати ножем шматочок салату як показано на фото. Посипати натертим жовтками весь салат, а так само всередині салату, де тільки що вирізали шматочок (щоб сховати шари салату і надати йому вигляд «головки сиру») .

Приступаємо до творчої частини. Почистити яйця перепелині і одне куряче. Кількість яєць залежить від того скільки мишок ви побажаєте зробити. Зробити мишці очі, ніс, вуха та довгий хвостик.

Великого мишеняти посадити на місце «з’їденого шматочка сиру». А маленьких мишенят розсадити по всій «голівці сиру» і всередині неї.

Вийшов ось такий салатик.
Не бійтеся фантазувати і у Вас все вийде!
Приємного апетиту!