Солодкі консервовані скибочки ананасів смачні не тільки в десертах. Класичне поєднання курки і ананаса може бути використана як основа для салату.
Інгредієнти
Ананас – 150 г консервовані шматочки | |
Куряче філе – 150 г | |
Яблука – 1 шт. | |
Листя салату – 50 г | |
Гірчиця – 1 ст. л. насіння | |
Майонез – 10 г | |
Сіль – за смаком |
Покроковий рецепт
Для приготування страви нам знадобиться ананас, куряче філе, яблуко, листовий салат, насіння гірчиці і сметана або майонез для заправки.
Першим ділом куряче філе наріжемо невеликими кубиками. За розміром вони повинні бути приблизно як шматочки ананаса.
Розігріваємо сковороду з невеликою кількістю олії на сильному вогні.
Викладаємо курку, і не збавляючи вогонь постійно перемішуємо кубики, щоб м’ясо обжарилось рівномірно з усіх боків. Через 5 хвилин вогонь убавим, філе посолити і додати спеції за смаком. Мій улюблений варіант – каррі.
Залишимо потушиться під кришкою ще на 5-7 хвилин. Після цього перевіримо готовність шматочків, надрізавши один. М’ясо всередині біле і легко ріжеться? Все готово. Складаємо курку в салатник. Такий швидкий спосіб дозволяє готувати грудку дуже ніжною і соковитою.
Яблуко миємо й ріжемо на невеликі кубики. Чистимо шкірку за бажанням.
Листя салату намагаємося нашаткувати дрібніших, щоб вони гармонійно вписалися в загальну структуру салату.
До готовим інгредієнтів додаємо безпосередньо ананас, і зерна гірчиці. За бажанням у такий салат можна додавати також консервовану кукурудзу або свіжий огірок, нарізаний соломкою.
Заправляємо салат майонезом або сметаною на свій смак. Непогана заправка вийде, якщо змішати ці продукти разом у пропорції один до одного.
Залиште салат настоятися хвилин на 10. Зерна гірчиці стануть м’якше і додадуть страві пікантний присмак. Сіль додаємо перед подачею на стіл. Приємного апетиту!