Щоб урізноманітнити меню столу в будь-свято, слід скористатися рецептом салату з авокадо. Цей салат можна рекомендувати і для загальнозміцнюючого харчування. Дуже простий у приготуванні. Час приготування від тридцяти хвилин до однієї години.
Для приготування салату потрібно:
два авокадо, середньої стиглості і м’якості,
• дві або три великих цибулини, бажано м’яких салатних сортів,
• шинка, бажано копчена, чотириста грамів, якщо немає можна і звичайну,
• п’ять – шість ложок майонезу, жирності 67%,
• сіль
Спосіб приготування.
Слід взяти лук очистити і нарізати півкільцями, покласти в мисочку. Потім додати дві – три щіпки солі, стільки ж цукру 2 ст. л. та 6% (можна яблучного) оцту, все це потрібно ретельно перемішати. Залишаємо на двадцять хвилин. Авокадо очищаємо від шкірки і кісточки, нарізаємо тонкою соломкою. Шинку також ріжемо соломкою. Всі підготовлені продукти покласти в ємність, що наполовину більше, ніж всі продукти разом, щоб було місце для перемішування. Додаємо майонез жирності 67% і знову ретельно перемішуємо. Ставимо в холодильник на 40-50 хвилин, максимум на годину.
Приємного апетиту!