Салат з авокадо і апельсином в лимонно-медової заправці

Салат з авокадо і апельсином в лимонно-медової заправці – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Нарізати цибулю півкільцями.

Авокадо почистити від шкірки, розрізати навпіл. Нарізати соломкою (уздовж).
Порада: якщо ви купили не стиглий авокадо, не варто засмучуватися. Просто доведіть його до моменту зрілості, залишивши при кімнатній температурі на полиці. Він повинен стати м’яким. Вже стиглий плід слід зберігати в холодильнику протягом 5 діб, далі він починає втрачати свої корисні властивості.

Апельсин помити, очистити від шкірки. Нарізати кружечками, витягнути кісточки.

Зробимо заправку. Видавити в миску лимон. Додати мед і масло. Гарненько перемішати.

На тарілку викласти листя салатів. Злегка присипати їх цибулею.

Зверху викласти кружечки апельсинів і авокадо. (Можна, для яскравості салату, прикрасити помідорами черрі. Думаю маслини теж підійдуть, але це все не обов’язково). Полити заправкою. Зверху посипати свіжомеленим перцем. Виходить порційний салат з цікавим, чарівним смаком.
Приємного апетиту!