По-справжньому святковим салат виходить за цим рецептом. Кальмари чудово поєднуються з манго, авокадо і спаржею. Таке вдале поєднання впишеться в будь-святкове меню.
Потрібно:
– 150 г кальмарів;
– 120 г спаржі;
– по одному манго, авокадо;
– по парі ложок діжонської гірчиці, лимонного соку, оливкової олії;
– білий оцет, соєвий соус, цукор, мелений перець, кедрові горішки.
Приготування:
1. Кальмари промивають і відварюють в солоній воді не більше трьох хвилин, потім відразу промивають під холодною водою. Спаржу ріжуть на чотири частини, відварюють. Авокадо з манго нарізають невеликими шматочками.
2. Діжонську гірчицю змішують з насінням, олією, лимонним соком, оцтом, соєвий соусом. Додають в заправку щіпку цукру.
3. Залишається салатну масу полити соусом і прибрати витримуватися в холодильнику півгодини.
Додатково оформляти салат необов’язково – він і так виглядає дуже апетитно.