Салат з креветками, огірком і рисом в ананасі

Салат з креветками, огірком і рисом в ананасі – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Інгредієнти.

Перш ніж приступити до готування страви, мабуть, нагадаю, як вибрати хороший стиглий смачний ананас?
По-перше, зовнішній вигляд. Листя ананаса повинні бути зеленими, кінці злегка подвявшими чи підсохлими, висмикувати з центру легко.
По-друге, у стиглого ананаса поверхня повинна бути золотисто-коричневої і без бурих плям. (Зелений ананас – ознака його не стиглості). Кірка стиглого ананаса трохи м’якувата, але в той же час досить пружна.
По-третє, плід повинен бути пропорційно своєму розміру важким. Це говорить про його соковитості (але тільки в тому випадку, якщо 1-ий і 2-ий пункти відповідають опису).
По-четверте, звук, при поплескуванні, у стиглого ананаса, як у кавуна, повинен бути глухим.

Приступимо до приготування.
Ананаси помити, обсохлі листя видалити засохлі кінчики обрізати ножицями ( загалом, надати їм гарний вигляд). Розрізати ананаси навпіл (уздовж).

Вирізати м’якоть.

М’якоть ананаса нарізати на невеликі кубики, видаливши попередньо жорстку серцевину (її викинути). Огірок, так само як і ананас нарізати невеликими кубиками. Креветки відварити в злегка підсоленій воді (2 хвилини після закипання води і спливання морепродуктів буде достатньо), почистити, не крупно порізати. Кілька креветок можна відкласти для прикраси.

Всі нарізані інгредієнти змішати з рисом. Заправити майонезом (сметаною, йогуртом) , добре перемішати (за необхідності посолити).

Наповнити раніше підготовлені «ананасові тарілки» салатом. Подавати до столу, прикрасивши попередньо листочком петрушки і очищеної креветкою.
Приємного апетиту!