Готуємо всі необхідні інгредієнти.
Відварити в шкірці картоплю і моркву. Перевірити готовність овочів можна проткнувши їх виделкою або ножем, якщо ніж легко протикає овочі і не застряє в них, значить овочі готові. Морква зазвичай вариться довше картоплі, тому, при готовності, картоплю можна витягнути і остуджувати, а морква залишити доварюватися.
Поки овочі варяться приступимо до підготовки і нарізці інших інгредієнтів. Креветки очистити від шкірки, попередньо відваривши, знімаємо голови. Складаємо в чашку майбутнього салату і штук 5 креветок залишаємо для прикраси.
Нарізаємо помідори дрібними кубиками.Томати очистити від шкірки не потрібно.
Дрібними кубиками нарізаємо солоні огірки.
Дістаємо зварені овочі – картоплю і моркву, очищаємо від шкірки.
Картоплю нарізаємо дрібними кубиками (можна скористатися “найсер-дайсером” якщо є, він нарізає рівномірні гарні кубики на дрібній насадці).
Нарізаємо дрібно моркву.
І дрібно нарізаємо кріп для додання легкого літнього аромату салату.
Нарізані інгредієнти складаємо у велику чашку, щоб зручніше було заважати. Додаємо майонез, сіль (не пересолити, так як огірки в салаті солоні) і трохи чорного перцю за смаком.
Все ретельно перемішуємо і пробуємо на сіль. Якщо не вистачає, для любителів солоненького можна додати ще.
Викладаємо в красиве блюдо. Зверху прикрашаємо відкладеними раніше креветками і гілочкою кропу. Ось і готовий цей нескладний і дуже смачний салат. Приємного апетиту!