Самса з сонячної гарбуза

Самса з сонячної гарбуза – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Для “сонячної” самси приготуємо такі продукти.

У першу чергу займемося приготуванням тіста. Для цього в чашу для змішування продуктів з’єднаємо кефір та яйця курячі, ретельно перемішати, щоб яйця повністю розмішалися.

В окремій чаші “погасимо” соду – викладемо в чашу додамо соду і оцет столовий. Обов’язково потрібно повністю погасити всю соду, щоб у тесту не було запаху соди.

В інший неемальованої чаші розтопимо масло вершкове, воно повинно стати рідким.

Погашену соду і розтоплене масло з’єднаємо з кефіром, всі перемішаємо. Потім для замішування тіста частинами почнемо всипати просіяне борошно.

Тісто добре вымесим, але в той же час стежимо, щоб воно було м’яким. Відкладемо тісто в сторону, відпочити.

Тепер займемося обробленням гарбуза. Щоб легше і безпечніше очистити гарбуз від шкірки, розділимо її на шматки, і з кожного шматка акуратно зрізаємо шкірку.

Гарбуз натремо на крупній тертці.

Цибулини звільнимо від лушпиння і шкірки, наріжемо тонкими півкільцями.

Нарізану цибулю додамо в натертий гарбуз. Також в начинку додамо сіль, чорний перець, олія соняшникова. Якщо гарбуз недостатньо солодка і соковита, можна додати в начинку трохи цукру.

Тісто розділимо на колобки приблизно близько 7-8 см в діаметрі. Кожен колобок розкотимо в коржик.

У центр кожного коржика викладемо начинку з гарбуза. Потім краї коржа з’єднаємо з усіх боків, щоб вийшов мішечок з начинкою.

У невеликій чаші зіб’ємо яйце для змащування верхівок самси.

Самсу викладаємо на змащене олією деко зліпленим швом вниз. Змащуємо самсу збитим яйцем. Випікаємо в духовій шафі, розігрітому до 180 градусів близько 30 хвилин.

Готову самсу трохи остудимо, викладемо на велику тарілку, заваримо смачний чай і подамо на стіл. Приємного апетиту!