Шашлик по-таганрогски

Шашлик по-таганрогски – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Соковитий, ароматний, святковий шашлик готується без особливих зусиль.

Покроковий рецепт


В першу чергу вибираємо гарне м’ясо. Найкраще підійде нирковий або шия. Таке м’ясо в міру жирне, має маленькі білі смужки жирового шару по всьому шматочку. Від цього шашлик ніколи не пересохне і буде соковитим і м’яким. Ріжемо м’ясо на середні кубики поперек волокон. Намагайтеся робити шматочки однаковими, щоб при смаженні на вугіллі вони готувалися рівномірно.


Найголовнішою “приправою” до домашнього шашличку буде ріпчасту цибулю. Саме такий вид цибулі краще, тому що він терпкий і гострий. Просочуючись його соком м’ясні волокна розм’якшуються і час приготування м’яса зменшується вдвічі. До того ж, сік цього овочу є протимікробним засобом, тобто він ще й обеззораживает продукт. Очищаємо цибулини і нарізаємо їх півкільцями уздовж.



Ще один дуже важливий компонент страви це перець. Не просто порошок, перець горошком. Найкраще подрібнити його не очено дрібно в ступці. Аромат цієї приправи дивовижний, а в поєднанні з м’ясом просто знахідка, так і зайва гострота в цій страві не завадить. Тут же додаємо адыгейскую сіль, вона поставить остаточну крапку у формуванні маринаду для м’яса.




Найважливіший крок у приготуванні, розмішування. Не просто перемішуємо всі елементи, а ніжно втираємо спеції в м’ясо. Перекладаємо в глибоку посуд з кришкою і залишаємо маринуватися від 1 до 24 годин в прохолодному місці. Можна поставити на м’ясо вантаж або запакувати у вакуумний пакет. Такі дії застосовують, якщо блюдо потрібно готувати відразу і часу на маринівку дуже мало. Готове м’ясо нанизуємо на шампури, або викладаємо на решітку. Залежно від жару ваших вугілля готуємо шашлик не менше 15 хв, постійно переварачивая його.

Блюдо готове.
ПРИЄМНОГО АПЕТИТУ!