Шашлик на кефірі є найбільш ідеальним, так як м’ясо виходить не сухим і не кислим, як після оцту.
Інгредієнти
Свинина – 1,2 кг (шийка) | |
Кефір – 400 мл | |
Сіль – за смаком | |
Мелений білий перець – за смаком | |
Спеції – за смаком | |
Лавровий лист – 2 |
До кефіру можна додати трохи гірчицю, якої в даний момент на жаль у мене не виявилося. Тоді м’ясо буде більш ніжним і м’яким. Дуже смачно!
Покроковий рецепт
М’ясо нарізати на великі шматки. Мій шматок важив 1,2 кг, порізала його на 6 частин.
Посолити, поперчити. Покласти в пакет один шматок.
Трохи відбити з двох сторін. Повторити те ж саме з рештою стейками.
Укласти все в каструльку. Додати лавровий лист, перець горошком, спеції (за бажанням). Збовтувати кефір і залити ним м’ясо. Перемішати його, щоб кефір обволікав кожен шматочок.
Накрити кришкою, тарілкою або харчовою плівкою і залишити маринуватися не менше 2-х годин.
Обсмажити на решітці на розжареному вугіллі з одного боку, потім з іншого до готовності м’яса.
Подавати гарячим. Приємного апетиту!