Зелений борщ зі щавлем – корисний супчик. Давайте приготуємо!
Інгредієнти
Бульйон – 3 л | |
Ріпчаста цибуля – 1 головка | |
Морква – 1 шт. | |
Картопля – 3-4 шт. | |
Щавель – 2 великих пучка | |
Суміш перців – за смаком | |
Перець горошок – за смаком | |
Лавровий лист – 1 | |
Сіль – за смаком | |
Зелень – за смаком | |
Сметана – 1 ложка | |
Яйця курячі – 1 |
Щавельный суп, він же зелений борщ! Може бути хто-то щавель і не любить, але лікарі кажуть, що щавель потрібно з’їдати як мінімум 2 рази на рік, так як в ньому міститься кислота необхідна для нашого організму. Особливо він корисний навесні, молодий і смачний.
Покроковий рецепт
Зварити бульйон для борщу.
Цибулю почистити, дрібно порізати. Молоду моркву почистити, нарізати півкільцями.
Пасерувати на рослинній олії.
Картоплю почистити, порізати на кубики середньої величини. Закинути в бульйон, нехай вариться до готовності (близько 15 хвилин).
Щавель гарненько промити. Скласти листя один на одного. Відрізати ніжки (жорстку частину), викинути.
Листя розрізати кілька разів уздовж і нашаткувати поперек. Щавлю треба багато, так як він дуже сильно уварюється.
Через 15 хвилин закинути наш цибулю з морквою. І, навздогін, нашатковану щавель. Дочекатися поки суп закипить. Посолити, приправити спеціями (кому як подобається). І варити ще 2 хвилини.
Подавати зелений борщ до столу обов’язково з вареним яйцем і сметаною. Воп appetit!