Щи зі свіжої капусти з фрикадельками – це ароматне, неймовірно смачне і поживне блюдо!
Інгредієнти
Набір для супу – 500 г | |
Картопля – 2-3 шт | |
Капуста – 200 г | |
Фарш (свинина, яловичина) – 300 г | |
Сіль, перець – за смаком | |
Хмелі сунелі – за смаком | |
Лавровий лист – 1 шт | |
Морква – 1 шт | |
Цибуля ріпка – 1 шт |
Щі є одним з основних гарячих страв російської кухні, “щі да каша – їжа наша” – так йдеться в російській приказці. І це дійсно так, “капустяний суп” всім нам добре відомий. Існує величезна кількість різновидів щів із свіжої або квашеної капусти, на м’ясному або пісному бульйоні, з грибами або навіть з рибою – кожен знайде собі страву до душі!
Сьогодні я пропоную зварити щі зі свіжою капустою і фрикадельками. Фарш для фрикадельок рекомендую брати свино-яловичий.
Покроковий рецепт
Варимо бульйон, кому що подобається, я варю на курячих спинках. В даному випадку, оскільки наші фрикадельки з свино-яловичого фаршу, відмінно підійде яловичий бульйон.
Готуємо зажарку з цибулі і моркви. Я віддаю перевагу нарізку кубиками.
Гарненько вимішуємо два види фаршу, додаємо сіль, перець. Ліпимо невеликі кульки (розміром трохи більше перепелиного яйця).
Дрібно шаткуємо капусту.
Відправляємо капусту разом із засмажкою в щі, даємо бульйону закипіти. Викладаємо в каструлю фрикадельки, варимо на повільному вогні ще 5 хвилин.
Готуємо картоплю, ріжемо його дрібними кубиками й викладаємо в каструлю. Додаємо в борщ також сіль, лавровий лист, хмелі сунелі. Даємо супу прокипіти на мінімальному вогні близько 7 хвилин і вимикаємо.
Подаємо щі з свіжої капусти обов’язково зі сметаною!