Ситне перше блюдо, основа якого – це курячий бульйон. За традицією наші щі включають в себе свіжу білокачанну капусту, моркву, цибульку, картопляні бульби і помідори. Подробиці в рецепті.
Інгредієнти
Курка – 600 г | |
Вода – 2,5 л | |
Капуста білокачанна – 350 г | |
Морква – 1 шт. | |
Цибуля – 1 шт. | |
Помідор – 1 шт. | |
Картопля – 3-4 шт. | |
Масло рослинне – 30 мл | |
Сіль – за смаком |
Щоб приготувати до обідньої трапези апетитні і смачні наваристі щі, нам потрібно приблизно половини середньої за розміром курячої тушки (близько 600 гр). В залежності від якості курочки (простіше кажучи, її «молодості») час варіння індивідуально і варіюватися від 40 хвилин до 1,5 годин. Морква, ріпчаста цибулю і помідори перед приміщенням в каструлю спочатку будуть пассироваться на сковороді в рослинному маслі. Інші етапи варіння домашньої щів із свіжої капусти нижчеподаному покроковому описі.
Покроковий рецепт
Отже, бульйон на основі курячої тушки у нас вже готовий. Курячі частини виймаємо з бульйону. Бульйон за своїм смакової переваги присаливаем. Продовжуємо варити домашні щі далі. На обробну дошку перекладаємо качан (або пів качана) свіжої капусти. Шаткуємо її, відправляємо нарізку в каструлю.
Отже, бульйон на основі курячої тушки у нас вже готовий. Курячі частини виймаємо з бульйону. Бульйон за своїм смакової переваги присаливаем. Продовжуємо варити домашні щі далі. На обробну дошку перекладаємо качан (або пів качана) свіжої капусти. Шаткуємо її, відправляємо нарізку в каструлю.
Підготуємо інші інгредієнти. Теркою подрібнюємо моркву, цибулю просто рубаємо шматочками.
Підігріваємо оптимально в сковороді рослинне масло. Пасеруємо овочеву нарізку, додавши до неї ще нарізаний дрібними шматочками помідор. Овочеву засмажку відправляємо в щі. Продовжуємо варити.
Паралельно подрібнюємо остигле куряче м’ясо. Куряче м’ясо переправляємо у вже готові щі зі свіжою капустою.
Розливаємо ситні щі по глибоких тарілках. Подачу супроводжуємо сметаною або свіжою зеленню. Можна додати свіжу зелень. Приємного всім апетиту!