,
Інгредієнти
Вершкове масло – 180 г несолоного | |
Цукор коричневий – 1 / 2 склянки | |
Цукор – 1 склянка білого | |
Ванілін – 1 чайна ложка | |
Яйця курячі – 2 шт. | |
Сіль – 1 чайна ложка | |
Розпушувач – 1 чайна ложка | |
Шоколад – 300 г шоколадної стружки | |
Волоські горіхи – 1 стакан подрібнених | |
Борошно – 350 — 400 г борошна вищого сорту (просіяної) |
Присвячується любителям солодкого…
Дуже смачне печиво до чаю. Виходить в міру розсипчасте, навіть трохи ніжне печиво. Особливо мені подобається, коли трапляються подрібнені горішки і шматочки шоколаду (так що і те і інше не подрібнюйте занадто сильно). В рецепті я використовую готову шоколадну крихту, якщо у вас її немає, використовуйте шоколад. З усіх шоколадок краще вибрати гіркий шоколад, какао не менше 50 %. З молочним шоколадом випічка виходить занадто солодким. Горіхи можна взяти будь-які, але мені подобаються волоські з приємним присмаком і не сильно тверді у випічці. Перед тим як використовувати волоські горіхи перевірте їх на гіркоту. Інакше всі праці можуть піти на смарку. Таке тісто можна заготовити про запас і зберігати його в морозильній камері до 2-х тижнів. Удачі!
Покроковий рецепт
У глибокій мисці змішайте пів склянки коричневого цукру і 1 стакан білого цукрового піску. Додайте 180 г розм’якшеного не солоного вершкового масла і 1 чайну ложку ваніліну. (Заважати краще з допомогою міксера на середній швидкості, так ви з легкістю досягнете повітряної консистенції).
Додайте 2 курячих яйця і продовжуйте збивати міксером, поки не досягнете однорідної консистенції.
В окремій мисці змішайте 1 чайну ложку розпушувача, 1 чайну ложку солі і 350 – 400 г просіяного борошна вищого сорту.
Тепер з’єднайте обидві суміші. Гарненько перемішайте. Тісто готове.
Додайте в тісто шоколадну стружку, акуратно перемішайте. (Я використовую готову шоколадну стружку, але якщо у вас її немає, просто шоколад натріть на крупній тертці або дрібно порубаєте ножем).
Потім додайте подрібнені волоські горіхи. (Горіхи можна порубати ножем або подрібнити в блендері, але не до стану борошна).
Деко вистелити пекарської папером. На пергаментний папір викладіть тісто за допомогою столової ложки на відстані один від одного в 2 див. (Дотримуйте дистанцію між викладеним тестом, так як воно при нагріванні трохи розтечеться). Випікайте печиво з горіхами та шоколадом при температурі 190 градусів протягом 10-15 хвилин або поки вони не придбають приємний золотистий колір.
Печиво вийняти з духовки і дати йому трохи охолонути. Подавати до столу. Приємного апетиту і щасливого Нового року!