Шурпа – дуже смачний, корисний і ситний суп з великих овочів на м’ясному бульйоні.
Інгредієнти
Свинина – 400 гр. | |
Картопля – 1 кг | |
Морква – 2 шт. | |
Ріпчаста цибуля – 1 шт. | |
Помідори – 6 шт. | |
Спеції, сіль, зелень – за смаком | |
Рослинне масло – 10 мл | |
Вода – 2 л |
Національне блюдо узбеків готується з баранини або яловичини. Цей суп вариться так: береться м’ясо на кістці, крупно ріжеться, не обсмажується; і беруться овочі: картопля, морква, ріпчаста цибуля, болгарський перець з розрахунку по овочу на порцію, складаються цілком в каструлю з м’ясом, заливаються водою і ставлять на вогонь з подальшим додаванням зелені та спецій. Сьогодні ж ми пропонуємо Вашій увазі російську обробку даної страви.
Покроковий рецепт
Помити, обсушити і нарізати на великі шматки 400-500 гр. свинячого м’яса. Викласти на дно глибокої каструлі або казана.
Почистити, помити і нарізати великою соломкою 2 великих моркви. Покласти в каструлю до м’яса.
1 велику головку ріпчастої цибулі почистити, помити і нарізати на великі кубики. Покласти до м’яса і моркви. На цьому етапі так само можна додати крупно нарізаний болгарський перець.
Влити рослинне масло і обсмажити протягом 10 хвилин на малому вогні.
1 кг картоплі, почистити, помити і крупно нарізати. Додати до засмажки.
Влити в каструлю 2 л чистої фільтрованої води.
Помідори помити і крупно нарізати, можна очистити від шкірки. Покласти в суп.
Готувати 30 хвилин. Додати спеції і зелень: перець, куркума, карі, зіра, базилік, петрушка, кріп, сіль за смаком.
Перемішати і варити ще 10 хвилин.
Готову свинячу шурпу подавати гарячою. Приємного апетиту!