Швидка окрошка на сироватці

Швидка окрошка на сироватці – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Із зазначених продуктів вийде 4 порції приблизно по 400 р. Всі продукти ретельно промийте під проточною водою. Ніколи не лінуйтесь мити яйця. Звичайно, висока ймовірність, що них відсутні бактерії сальмонельозу, але перестрахуватися, ніколи не зашкодить.

Яйця зваріть круто. Щоб жовток в процесі варіння не придбав неестетичний синюватий відтінок, не слід довго тримати каструлю на вогні. Щоб назавжди позбутися від цієї проблеми спробуйте варити як я. Покладіть яйця в каструлю з холодною водою, накрийте кришкою і поставте на плиту. Відразу ж після закипання рідини вимкніть полум’я, і дайте яйцям охолонути у воді. Охолоджені яйця звільніть від шкаралупи, і наріжте невеликими кубиками. Втім, безліч сучасних кулінарів рекомендує робити велику нарізку, щоб чітко відчувати смакові якості кожного окремого інгредієнта.

Картоплю відваріть, очистіть від шкірки і накришити кубиками. Щоб страва мала апетитний вигляд, намагайтеся всі інгредієнти нарізати приблизно однакового розміру.

Наріжте огірки. Якщо ви використовуєте для приготування молоді корнішони, то від шкірки можна не позбуватися. Але якщо огірки мають грубу, жорстку шкірку, її краще зрізати.


Наріжте ковбасу і зелень, відправте їх у миску з продуктами.

Приготуйте заправку для окрошки. Для цього змішайте сироватку, сіль, цукор, сметану, майонез, гірчицю і лимонну кислоту. Може здатися, що цукровий пісок тут зайвий, але це помилкова думка. Трохи солодощі зовсім не зіпсують, а навпаки відтіняють смак страви. Залийте отриманою сумішшю нарізані продукти і добре перемішайте.

Подавайте до столу холодною. Можна навіть трохи остудити в холодильнику, але я вам раджу не зберігати окрошку довго. Їжте відразу ж після приготування. Це дозволить зберегти максимальну кількість вітамінів, міститься в зелені і овочах. Та й аромат огірків краще відчувається в свежеприготовленном блюді.
Приємного апетиту.