Пиріг з яблуком і гарбузом з листкового тіста готується швидко, а розкидається на раз! Не витратний, ароматний і ідеальний варіант для ПП 😉
Інгредієнти
Листкове тісто – 3 листа в ідеалі дріжджове, у мене бездріжджове | |
Гарбуз – 300 грам | |
Яблуко – 1 велике у мене кисло-солодка семеринка | |
Цукрова пудра – 3 ст. ложки | |
Вода – 3 ст. ложки | |
Ванільний цукор – 1 уп. | |
Цукор – 2 ст. ложки |
Хоч я і не любителька покупного листкового тіста, але до нього вдаюся, коли ну дуже хочеться смачненького, а за віконцем – час наближається до півночі.
Власне, листкового тіста для нас стає паличкою-виручалочкою. Так склалося і у нас вчора. Коли стемніло за віконцем і на небушко вийшла Місяць-красуня, синуля запропонував спекти місяць з тіста. Я запротестувала, але наш тато підтримав сина, тому діватися було нікуди, довелося шаманити, тим більше помічники рвалися в бій)
Вирішено було готувати солодкий пиріг з яблук і гарбуза.
А взагалі, залежно від начинки, пиріг може бути солодким до чаю або живильним перекусом.
Щоб скоротити час на приготування їжі, роблю пиріг, якщо домашні готові чекати, то ми готуємо різьблені слойки)
Покроковий рецепт
Необхідні інгредієнти для пиріг з яблуком і гарбузом…
Поки розморожується листкове тісто, робимо начинку.
Ріжемо на кубики гарбуз, додаємо на розпечену суху сковороду порізану гарбуз і воду, перемішуємо і на середньому вогні підсмажити 7 хвилин. Коли гарбуз стане м’якою, до неї додаємо порізані на кубики яблука, цукрову пудру і ванільний цукор, перемішуємо і знову тушкуємо на середньому вогні, постійно помішуючи, 8 хвилин. В цілому процес готування начинки займає 15 хвилин.
Наше тісто готове, розкачуємо товщиною 0,5 мм
І, викладаємо начинку, защипывая краю.
3-й шар теж розкачуємо і ріжемо на смужки, викладаємо зверху сіткою. Защипуємо і протикаємо виделкою, змащуємо водою, молоком або яйцем (я зробила водою) і в духовку на 220 градусів на 15 хвилин.
Якщо начинка велика і важка, як у нашому випадку, тоді під нижній шар кладемо ще один пласт, попередньо розкатаний, товщиною 0,8 мм. Так під вагою начинки тісто не порветься і легко можна перекласти на пергамент/фольгу.
Виймаємо і уплітаємо ту)
Ситно, смачно і ароматно!