Кавово-банановий десерт з додаванням сиру дуже смачно подавати на полуденок або після вечері.
Інгредієнти
розчинна кава – дві ч. ложки | |
стиглий банан не дуже великий – одна штука | |
тростинний цукор – 20 г або по смаку | |
знежирений сир – 250 г | |
очищені горіхи (будь-які) – жменя |
З стиглого банана, сиру і каву можна приготувати вишуканий десерт зі смаженими горішками.
Покроковий рецепт
Очищений банан нарізати довільними шматочками, перекласти його в миску, додати знежирений сир, в необхідній кількості насипати цукровий пісок. Кілька шматочків банана можна залишити для подачі.
Додати в цю ж посуд розчинну каву, потім збити блендером всі ці компоненти, приготований кавово-банановий десерт розкласти по креманкам, потім відправити його на п’ятнадцять хвилин у холодильник.
Поки десерт охолоджується порубати горіхи, заздалегідь підсушені в духовці або на сухій сковороді. Можна взяти різного виду горіхи, які ви любите.
Через 15 хвилин дістати десерт, зверху викласти відкладені раніше шматочки банана.
Охолоджений кавово-банановий десерт присипати подрібненими горішками (смачно присипати тертим шоколадом), потім подавати до столу. Приємного апетиту!