Насичений, ситний і такий вершковий – цей сирний овочевий суп з квасолею сподобається всім без винятку!
Інгредієнти
Курячий набір для супу – 400-500 г | |
Сир плавлений в баночці “Янтар” – 190 г | |
Картопля – 3 шт | |
Морква – 1 шт | |
Цибуля ріпка – 1 шт | |
Часник – 3 зубчики | |
Квасоля стручкова заморожена – 200 г | |
Рис – 1 / 3 склянки | |
Сіль, перець, сухі трави – за смаком |
Ну хто не любить сирний суп, напевно лише той, хто жодного разу не пробував! Я пропоную приготувати варіант цієї страви з рідким плавленим сиром (який продається в баночках) з квасолею. Сир ідеально розчиняється в бульйоні і надає кінцевому страви чудову кремову текстуру.
Покроковий рецепт
Отже, варимо для початку курячий бульйон. Набір для супу опускаємо в воду, даємо закипіти і ретельно знімаємо піну. Варимо бульйон на мінімальному вогні близько 1,5 години, знімаємо жир (він нам ні до чого, сирний суп і так вийде досить калорійним за рахунок сиру). Дістаємо курячі спинки з бульйону.
Далі ріжемо цибулю і моркву. Моркву я ріжу кубиками, так виходить набагато симпатичніше! Пасеруємо овочі на рослинному маслі на слабкому вогні до напівготовності.
Відправляємо наші цибулю з морквою до бульйону. Туди ж додаємо заморожену стручкову квасолю і рис. Додаємо вогонь (суп повинен кипіти) і періодично помішуємо, щоб рис не прилипав до дна.
Картоплю ріжемо дрібними кубиками і відправляємо в каструлю. Сирний квасолевий суп солимо, додаємо сухі трави (наприклад прованська суміш), перчимо якщо потрібно.
Наступний етап – сир. Я завжди використовую для цього супу сир в баночці “Янтар”. З ним сюрпризів у вигляді нерастворившихся грудочок не буває! Всі добре розмішуємо.
В кінці додаємо дрібно порізаний часник і шматочки м’яса з курячих спинок. Даємо сирного супу покипіти пару хвилин і готово!
Ось такий гарний і ароматний сирний супчик вийшов!