Класичний рецепт смачних, соковитих і хрустких чебуреків. У цьому рецепті в якості начинки використовується индюшиный фарш. Фарш можна використовувати будь-який, на ваш смак-свинячий, яловичий, курячий.
Інгредієнти
Для тіста | |
Борошно – 950 г Попередньо просіяти | |
Борошно – 150 г для розкочування тіста Попередньо просіяти | |
Вода – 250 г Тепла | |
Вода – 250 г Крутий окріп | |
Сіль – 2 ч. л. без гірки | |
Для начинки | |
Рослинне масло – 3 ст. ложки | |
М’ясний фарш – 500 г | |
Ріпчаста цибуля – 2 великих чи 3 середніх | |
Сіль – 3 ч. л. без гірки | |
Мелений червоний перець – 0,5 ч. л. | |
Мелений чорний перець – 1 ч. л. | |
Петрушка свіжа – за смаком |
Самі смачні і соковиті чебуреки за класичним рецептом.
Покроковий рецепт
Готуємо всі інгредієнти . Частина води 250 г охолодити до теплого стану. Іншу частину води кип’ятимо. Борошно просіваємо.
Робимо тісто
У просіяне борошно додаємо теплу воду і перемішуємо. Потім туди ж додаємо крутий окріп з додаванням солі і рослинної олії. Все ретельно перемішуємо ложкою до утворення однорідності.
Тісто викладаємо на стіл, посипаний борошном, і ретельно мнемо руками, додаючи борошно до того моменту, поки тісто не перестане липнути до рук
Формуємо колобочек. Тісто поки ще не готове, воно ще пухке і не придатне для смаження.
Прибираємо колобочек в миску під харчову плівку і ставимо в холодильник на одну годину, щоб наше тісто підійшло для подальшої смаження чебуреків
Готуємо начинку
Поки наше тісто “готується” в холодильнику займемося приготуванням начинки. Для цього беремо і очищаємо цибулини, крупно нарізаємо її і ріжемо крупно петрушку.
Маленький секрет: щоб не плакати від цибулі, чистіть його під струменем води, а так само допомагає від сліз набрати в рот води при чищенні і різанні цибулини
Завантажуємо порізану цибулину і петрушку в блендер або м’ясорубку. Так само можна дрібно порізати цибулину, якщо подобається відчувати цибулю в фарші, і перемелюємо до однорідного стану.
У готовий фарш додаємо перемелений цибулю з петрушкою, сіль і перець. Цей самий цибулю і додасть неймовірну соковитість нашим чебуреків.
Все перемішуємо,пробуємо фарш на сіль, якщо не досолено – досолити, у всіх смаки різні. Накриваємо готову начинку харчовою плівкою і прибираємо в холодильник на пів години, як раз до того часу підійде тісто. За цей час можете підготувати робочу поверхню борошном для ліплення чебуреків.
Ліпимо чебуреки
Після закінчення години витягуємо тісто з холодильника, формуємо з нього товсту ковбаску і трохи натискаючи поділяємо тісто на 5 рівних частин. Спочатку не ріжемо, ріжемо тільки після того як візуально розділили тісто на рівні частини.
Ріжемо тісто на однакові шматочки і формуємо з них 5 колобочков, щоб було зручно працювати.
Залишаємо для роботи один колобочек, інші прибираємо в поліетиленовий пакет, щоб не заветрились (в холодильник прибирати не потрібно) .
Розкачуємо цілий пласт товщиною близько 1 мм Борошно вам в допомогу, обмажте їй качалку і посипте на стіл.
З допомогою середньої глибокої тарілки вирізаємо кругляшки (від розміру тарілки буде залежати розмір вашого майбутнього чебурека). У мене тарілка діаметром приблизно 17 див. Так як краї тарілки не гострі, повністю тісто вона не розрізає, підрізайте потім тісто ножем. Залишок тіста прибираєте і додаєте в наступний колобочек.
Розподіляєте фарш. На один кружечок береться 2 чайні ложки з гіркою фаршу, знизу відступаєте близько 2-3 див. Намагайтеся вирівнювати начинку по центру, щоб вийшли гарні чебуреки.
Складаємо рівному від краю до краю тісто на начинку і заліплюємо (краще занурити пальці в борошно, тоді залепляться тісто буде добре). Заліпити тісто треба дуже добре, не залишаючи дірочок, інакше при смаженні сік витече, по-перше чебуреки будуть не соковиті, по-друге на кухні почнеться “обстріл” летять маслом 🙂
Для надійності скріплення чебуреків, проходимо додатково виделкою.
Приготування чебуреків
Приготування чебуреків. Розігріваємо на максимум сковороду з рослинним маслом ( масла повинно бути близько 1-2 див.) після того як сковорода нагрілася, зменшуємо вогонь плити до середнього і чекаємо 5-7 хвилин, щоб масло охолов. Приступаємо до смаження чебуреків. Обсмажуємо з кожної сторони по 2-3 хвилини, зручно перевертати двома виделками.
Готуємо тарілку з паперовими рушниками або звичайними серветками, знімаємо чебуреки і кладемо на папір, для того щоб вона ввібрала весь зайвий жир.
Насолоджуємося смачними, гарячими і соковитими чебуреками, і будьте обережні, сік всередині дуже гарячий. Приємного апетиту!