Борщ з буряком, помідорами і зеленню
Інгредієнти
М’ясо – 1 кг Яловичина на кістці і ніжка індички (за бажанням) | |
Буряк відварна – 2 шт середнього розміру | |
Буряк сира – 1 шт середнього розміру | |
Цибуля – 2 шт середнього розміру | |
Морква – 3 шт. середнього розміру | |
Капуста – 0,5 качана середнього | |
Помідори – 6 шт середнього розміру | |
Картопля – 4 шт. | |
Квасоля консервована – 1 банку за бажанням | |
Зелень петрушки, кріп – за смаком | |
Лавровий лист, перець горошком, сіль – за смаком |
Ніхто не сперечатиметься з тим, що без перших страв здорового харчування не буває. Мабуть, найпопулярніше і всіма улюблене обідня страва, король всіх супів – це борщ. І у кожної господині в його приготуванні свої секретики і тонкощі. Сьогодні я поділюся рецептом борщу, улюбленого всією нашою сім’єю .
Покроковий рецепт
Готуємо основу нашого борщу – бульйон. Яловичину на кістці і ніжку індички починаємо варити одночасно (індичка вариться довго). Не забуваємо ретельно знімати всю піну. Коли бульйон закипить, додаємо сіль, лавр, кілька перчинок горошком і цілу цибулину. Цибулину через 20 хв. прибираємо.
Поки вариться бульйон, відварюємо буряк і подгатавливаем піджарку. 2 морквини нарізаємо соломкою, цибуля за бажанням, і злегка обсмажуємо на сковороді 5-7 хвилин. Далі буряк ріжемо брусочками і додаємо в піджарку, обсмажуємо ще хвилин 10. Поки смажаться овочі, тремо на тертці помідори і перемішуємо в сковороді з піджаркою, залишаємо на повільному вогні хвилин на 7-10.
Готовий наш бульйон. М’ясо витягуємо в окрему миску, а в бульйон кладемо шинковану капусту. Поки закипає капуста, ріжемо дрібно картоплю, тремо на тертці 1 морква, 1 буряк. Коли капуста закипить, додаємо картоплю і терті моркву з буряком. І за бажанням додаємо консервовану квасолю. Варимо хвилин 20.
Залишилася завершальна стадія приготування додаємо нашу піджарку, і варимо ще хвилин 15 – колір стане дуже насиченим буряковим.
За 3-5 хвилин до готовності додаємо зелень – довго варити її не можна, інакше пропаде насичений аромат
Подаємо борщ зі сметанкою. За бажанням можна додавати свіжу зелень прямо в тарілку з гарячим борщем.
Приємного апетиту!