Смажена яловичина зі спаржею

Смажена яловичина зі спаржею – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

М’ясо промити під проточною водою, обсушити, нарізати тонкими скибочками (можна покласти його в морозилку на 20 хвилин, потім буде легше нарезаться).

Чистий спаржу нарізати на шматки середнього розміру, відрізаючи жорстку частину стебел (кінці). Якщо спаржа не стара, кінці її не такі жорсткі і їх краще очистити овочечисткою або поскоблить ножем.

Заповнити маленьку сковорідку наполовину водою з невеликою кількістю солі. Довести до кипіння воду і закинути спаржу. Бланшувати спаржу протягом 3 хвилин. Потім вимкнути. Спаржу краще витягнути, щоб вона не переварилася (якщо не полінуйтеся і опустіть в крижану воду, вона збереже свій хрусткий смак).

Імбир почистити, розміром з великий палець, дрібно порізати на шматочки. 2 зубчики часнику почистити і дрібно порубати. У великій сковороді на середньому /сильному вогні розжарити 2 столові ложки рослинної олії. Обсмажити на олії підготовлений раніше імбир і часник. Смажити все кілька хвилин або до того моменту, поки Ви зможете відчути ароматний запах часнику на кухні. Потім додати скибочки яловичини і смажити, поки м’ясо не приготуватися (це займе кілька хвилин, в залежності від розмірів м’яса).

1 перець чилі з насінням, нарізати на тонкі кухлі. Тепер до смаженого м’яса додати перець чилі і зварену раніше спаржу. Тушкувати все протягом 1 хвилини. Смажена яловичина шматочками практично готова. Потім додати 3 столові ложки соєвого соусу і 1 чайну ложку рисового вина. Гасити м’ясо з прянощами і соусом ще протягом 1-2-х хвилин. Солити страву не варто, так як соєвий соус занадто солоний, саме він збалансує весь смак.

Сковороду зняти з вогню, присипати рубаним зеленим луком. Смажена яловичина на сковороді зі спаржею в соусі готова. Подавати страву потрібно гарячим. На гарнір відмінно підійде відварний рис. Приємного апетиту!