Смажений заєць з помідорами – смачне, нехай це дієтичне блюдо, але ситне. Пікантності додає страві вино.
Інгредієнти
Кролик – 1 тушка | |
Помідор – 1 великий або 2-3 середніх | |
Вершкове масло – 100 г | |
Часник – 1 головка | |
Солодке біле вино – 30 г | |
Зелень свіжа (пучок), суха (за смаком) | |
Сіль – за смаком | |
Лавровий лист – 1 листочок | |
Духмянный горошок – 2-3 горошини | |
Чорний мелений перець – за смаком | |
Білий мелений перець – за смаком | |
Червоний мелений перець – за смаком | |
Соняшникова олія – 50 г | |
Будь (часниковий) рідкий соус – 1-2 ст. ложки |
Існує доволи багато оригінальних подач кролика і одна з різновидів в приготуванні – смаження. Дуже важливо, щоб м’ясо вийшло м’яким і соковитим, тому до вибору сковороди також потрібно підійти правильно. Для цієї страви необхідна широка і глибока сковорода з кришкою, щоб після обжарювання, воно змогло ще протомиться на вогні.
Покроковий рецепт
Спочатку необхідно підготувати всі продукти, щоб все було під рукою. Взяти велику сковороду з кришкою. М’ясо кролика промити під холодною проточною водою і порубати на невеликі шматки.
Поставити сковороду на плиту, гарненько розігріти. Після чого викласти масло, почекати поки все розтане і додати дрібно порубаний часник. Все перемішати. Потім свіжу зелень порубати (можна взяти заморожену), додати в сковороду і ще раз перемішати.
Після додати соняшникову олію, трохи прогріти і викласти м’ясо кролика. Потрібно обсмажити з двох сторін, краще всього коли з’являється золотава скоринка. Тільки після цього можна посолити, додати всі спеції, суху зелень (середземноморські трави, кріп), влити соус і вино (до речі, за бажанням можна додати 1 ст. л. меду, тоді кролик придбає солодкуватий присмак, тому як з солодким вином це дуже буде сочитатся). Після накрити кришкою і залишити так на хвилин 10.
Тим часом потрібно дрібно порізати помідор. Тепер все перемішати на сковороді, щоб всі мліло в однакової консистенції, а зверху викласти помідори. Також через деякий час перемішати.
Можна легенько спробувати м’ясо кролика виделкою, воно має бути м’яким – це вірна ознака готовності. Смажити і томити на вогні не менше години. М’ясо набуває тонкий і солодкуватий аромат вина, часник надає ніжності, а помідор – якусь кислинку. Дуже смачна страва ідеально поєднується з картопляним пюре або кашею. Смажений заєць з помідорами нікого не залишить байдужим.