Дуже ситний і смачний суп стане улюбленим обідом для всієї родини.
Інгредієнти
сочевиця – 300-400 гр. | |
морква – 1 шт. | |
цибуля – 1 шт. | |
картопля – 4 шт. | |
зелень – 50 гр. |
В Європу сочевиця прийшла з середньої Азії, і з тих пір стала дуже популярною серед рослинного сімейства. Більшість страв із сочевиці готують в Індії. Сочевичний суп краще всього готувати на курячому бульйоні.
Покроковий рецепт
Приблизно 300-400 грам чистого сочевиці залити водою і залишити на півгодини. Потім додати ще води і поставити варитися на плиту. Поки буде варитися сочевиця, потрібно підготувати інші продукти.
Додавання картоплі не обов’язково, але з чечевицой картопля поєднується бездоганно. Так само, при бажанні, можна замінити картоплю гарбузом. Теж вийде дуже смачно.
Кілька картоплин очистити, нарізати кубиками і додати в каструлю з чечевицой.
Одну моркву натерти на тертці, цибулю дрібно посікти. Розігріти сковороду з соняшниковою олією, додати туди подрібнені овочі і обсмажувати. Щіпку спецій карі , чорний мелений перець і сіль-теж додати в сковороду.
До пассированным овочів додати посічену свіжу зелень. Потім додати піджарку в каструлю з сочевицею і картоплею. Залишити варитися до повної готовності сочевиці. При бажанні можна залишити суп розварюватися. Вийде смачна чечевичная юшка.
Подавати суп краще гарячим і з додаванням свіжого часнику. Приємного апетиту!