Соковита куряча грудка з ананасом та сиром

Соковита куряча грудка з ананасом та сиром – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Грудинку сполоснути під холодною проточною водою, потім позбавитися від вологи з допомогою серветок або паперових рушників. Нарізати на умовно рівні частини, одночасно позбавляючись від пленочек і надлишків жиру – нам це варварське пишність ні до чого. Слідкуйте за тим, щоб майбутні відбивні були не товщі півтора сантиметрів.

Озброїтися отбивным молотком і накрити філейні шматочки харчовою плівкою, через брак підійде і целофановий пакет. Робиться це для того, щоб шматки м’яса при відбиттю не розлетілися по всій кухні (що може порадувати хіба що ваших домашніх тварин). Волокна курячого філе дуже ніжні, тому сильно звірствувати над ними не будемо. Для м’яса колишньої несучки краще вибрати дерев’яний молоток, але якщо в будинку немає взагалі ніякого, можна обійтися рукояткою ножа, а деякі кулінари справляються навіть скляною пляшкою, орудуючи її денцем. Відбивайте грудинку з обох сторін, але обережно, щоб не утворилося дірок. М’ясо повинно трохи «просісти», десь до рівня одного сантиметра.

Тепер настав час для приправ. Натерти філе сіллю, подрібненим перцем та іншими спеціями. В цей раз я використовувала орегано. Після чого залиште грудинку відпочити хвилин на двадцять.

Тим часом займемося ананасом. Деякі готують прям цілісні колечка, я віддаю перевагу їх нарізати, так зручніше їсться. Вибір за вами. Цей фрукт у консервованому вигляді містить в собі багато соку, якому безпосередньо перед приготуванням потрібно дати трохи стекти. Відразу можна натерти сир – крупно, звичайно ж.

Після закінчення 20 хвилин викладаємо філе на лист, покритий фольгою для запікання. Всупереч розхожій думці, не має різниці, якою стороною вистилати фольгу. Масло не використовуємо. Далі обмазуємо куряче м’ясо майонезом або сметаною. Рецептура припускає авторську вільність. Майонез в кілька разів жирніше сметани, тому якщо для вас підрахунок калорій в пріоритеті – вибирайте друге. Мені не принципово, так що використовую майонез.


Зверху викладаємо ананас. Не скупимося! М’ясо повинно бути покрито їм повністю, можна навіть з гіркою. Все це ховається під товстим шаром сиру.

Відправляємо деко з його апетитним вмістом в духовку, нагріту до 200 градусів. Підтримуємо цю температуру протягом півгодини, після чого блюдо готове до подачі.

Насолоджуйтесь! До речі, в охолодженому вигляді курка під ананасами мені подобається навіть більше. Але зазвичай з’їдаємо раніше, ніж вона встигає охолонути. 🙂