Якщо ви не маєте в своєму розпорядженні великою кількістю часу, використовувати вже готовий магазинний фарш, тоді час готування значно скоротиться.
Інгредієнти
Яловичина – 1 кг | |
Ріпчаста цибуля – 300 гр | |
Сало – 150 гр | |
Часник (зубчик) – 4 шт. | |
Молоко – 0,5 л | |
Білий хліб – 2 шматка | |
Сіль – 0,5 ст. л. | |
Спеції – 1 ч. л. |
Соковиті, ароматні котлетки до обіду або вечері – про них мріє практично кожен представник сильної статі, так і жінки не відмовляться від такого смачного м’ясного блюда. Щоб їх приготувати доведеться трохи повозитися на кухні, але результат того вартий.
Покроковий рецепт
Підготуйте необхідний набір продуктів. Яловичину зачистіть від жил і плівок, якщо це потрібно і наріжте на невеликі шматки. Очистіть цибулю і часник. Відріжте 2 шматка білого хліба і видаліть верхню скоринку.
Пропустіть через м’ясорубку м’ясо, потім сало, цибулю і в кінці – хліб. Не забудьте хліб розмочити в сироватці, або звичайному молоці. Перед тим як перекручувати хлібний м’якуш його необхідно трохи віджати.
Додайте спеції, сіль і пропущений через прес часник. Можна використовувати вже готовий набір спецій, або додавати кожну приправу окремо. У фарш можна додати червоний і чорний подрібнений перець, мускатний горіх, сушений орегано, базилік, карі, хмелі-сунелі й інші приправи. Якщо є свіжа зелень, то її можна дрібно порубати і відправити у фарш.
Добре все перемішайте і сформуйте круглі котлетки. Обваляйте їх з двох сторін у борошні, висівках, або в панірувальних сухарях.
Розігрійте в сковороді олію і викладіть котлетки.
Обсмажте їх з кожного боку за 4-5 хвилин. За цей час на їх поверхні повинна утворитися рум’яна кірочка. Намагайтеся не пересмажити котлети, інакше весь сік випарується, і вони будуть сухі.
Подавайте котлети до столу поки ті ще тепленькі. Гарнір підійде будь-який: каша, макарони, картопелька, овочі в сирому або тушкованому вигляді.