Зробити котлети з м’яса дикого тваринного соковитими, допоможе проста білокачанна капуста. Такі незвичайні котлети урізноманітнюють і тихий сімейний вечерю, і святковий стіл, накритий для дорогих гостей.
Інгредієнти
готовий фарш з лосятини – 500 гр додайте 100 грам свинячого сала | |
цибуля ріпчаста – 1 середньої величини | |
капуста білокачанна – 1/5 не великого качана | |
спеції (сіль, мелений перець, хмелі сунелі, будь-які спеції на ваш смак) – за смаком | |
куряче яйце – 1 | |
рослинне масло – 50гр для смаження |
Вас пригостили шматочком м’яса лося? А може бути, Ваш чоловік захоплюється полюванням? Ви не знаєте, що готувати з м’яса дикого тваринного? Тоді цей рецепт для Вас.
Покроковий рецепт
Замочіть м’ясо лося у воді на кілька годин (якщо шматок заморожений, то можете залишити у воді на ніч). Приготуйте з нього фарш, додайте шматочок свинячого сала, він стане не таким «сухим». Почистіть цибулю. З капусти зніміть зовнішні зелене листя.
Овочі крупно поріжте.
Складіть в чашу блендера. Якщо немає подібного подрібнювача, просто дрібно порізати ножем або натріть на крупній тертці.
Подрібніть за допомогою блендера.
Змішайте отриману рубану масу овочів з фаршем.
Додайте куряче яйце, спеції, сушений кріп або будь-яку іншу зелень. Добре змішайте фарш. Він повинен стати липким.
Формуйте мокрими руками котлети улюбленої форми. Обваляйте в борошні або панірувальних сухарях.
У сковороді на великому вогні сильно розігрійте рослинне масло. Обсмажте котлети до скоринки, нехай вони “схопляться”. Додайте гарячої води і тушкуйте під кришкою 20-30 хвилин. Коли вода випарується, підсмажте котлети до хрусткої скоринки. Подавати можна з будь-яким гарніром. Приємного апетиту!