Котлети з сої допоможуть трохи заощадити на м’ясі. Але смак вийде таким же, як і при використанні одного м’яса.
Інгредієнти
Соя – 1 стакан | |
Вода – 2 стакан | |
М’ясний фарш – 0,5 кг | |
Цибуля – 1 шт. | |
Яйце – 1 шт. | |
Сіль і перець – за смаком |
Дізналася, що можна приготувати котлети з однієї сої, але я все ж додала м’ясний фарш. Котлети вийшли дуже соковитими і мали апетитний запах.
Покроковий рецепт
Сою добре промиваю, заливаю склянкою води і ставлю на вогонь. Коли вода випарується, заливаю ще одну склянку холодної води. Завдяки цьому вона швидше звариться. Загалом, на приготування сої у мене пішло 60 хвилин. Якщо немає бажання так довго варити, можна замочити її в холодній воді на ніч. Тоді варити доведеться наполовину менше.
Поки вариться соя, очищаю цибулину і мою одне яйце. Цибуля перекручую через м’ясорубку і додаю його до фаршу. Туди ж вбиваю яйце і все добре перемішую.
Готову сою два рази пропускають через м’ясорубку і змішую її з фаршем. Виходить густа маса, тому я не додаю хліб. Але якщо потрібно зробити більшу кількість котлет, тоді можна додати кілька шматочків білого м’якого хліба.
Формую котлети і викладаю їх на сковороду. Обсмажую з двох сторін. Щоб котлети вийшли більш соковитими, я їх обвалювала в панірувальних сухарях. Якщо їх не виявилося на кухні, тоді можна скористатися борошном. Також під час смаження потрібно закривати кришку, щоб добре просмажене м’ясо і не випарувалася волога.