Сало – дуже смачна, поживна закуска, особливо коли солишь своїми руками.
Інгредієнти
Сало – 8 кг | |
Сіль – 0.5-0.7 кг Можна менше | |
Часник – 350-500 г. На смак | |
Вода – 3-3.5 л. |
Сьогодні розповім вам про те, як посолити цілих 8 кг свинячого сала. Ми привозимо з села кілограмів по 10-15 і половину відразу засаливаем. Інше коптимо. Вистачає його на цілий рік. Солоне сало поєднується з більшістю гарячих страв. Його можна їсти «вприкуску» з хлібом.
Покроковий рецепт
Ріжу сало на шматки довільного розміру.
Від дуже великих шматків відрізаю вздовж частина жиру як це показано на фото. Сало зі шкіркою засаливаю, а відрізаний жир відправляю в котлетний фарш
Чищу і дрібно нарізаю домашній часник.
Підготуємо великий емальований. В моєму баку маленька дірочка, тому помістила туди великий пакет.
Нарізане сало викладаю в бак. Заливаю зверху водою, в яку попередньо висипаю порізаний дрібно чесночек. Залишаю в холодному місці на 3-5 днів.
Після того, як сало просолится, розкладаю його за фасувальним пакетах і прибираю в морозильну скриню. Ось такий простий рецепт солоного сала «Для великої родини».