Солянка проста в приготуванні. Добре її готувати після застіль: і вранці стане в нагоді, і залишається багато різних м’ясних нарізок. Також можна купити всього по трохи, вийде відмінний смак.
Інгредієнти
Свинина – 700 г | |
М’ясна нарізка – 800 р – 1 кг хто любить більш густий, то 1 кг | |
Морква – 1 шт | |
Цибуля – 1 шт | |
Солоні огірки – 200 г | |
Помідори – 3 невеликих шт | |
Лимон – 1 шт | |
Маслини – 1 банку | |
Часник – 4 зубчики | |
Зелень – 60 г | |
Лавровий лист – 3 – 4 шт | |
Сметана – за смаком |
Солянка це одне з найулюбленіших перших страв. Чудовий смак, насичений пряний аромат, ідеальне поєднання всіх інгредієнтів.
Покроковий рецепт
Починаю з приготування бульйону. Каструля об’ємом 3,6 л. У мене була м’якоть свинини, порізала на кілька частин, щоб прискорити приготування. Залила водою, додала лавровий лист.
Поки бульйон вариться, я чищу і тру моркву, подрібнюю цибулю, ріжу огірки соломкою, нарізаю маслини, бланшую помідори. У мене була копчена курка, мисливські ковбаски, молочні сосиски і докторська ковбаса. Нарізала в довільній формі.
На сковорідку наливаю трохи рослинної олії, додаю кілька зубчиків часнику, злегка обсмажую для аромату і викидаю.
З бульйону виймаю м’ясо. У сковороду висипаю м’ясну нарізку. Пару хвилин підсмажую до золотистої скоринки. Головне не перетримати, можна висушити м’ясо. Потім відправляю в бульйон.
У цю ж сковороду додаю цибулю, моркву, огірки, помідори, які попередньо подрібнила в блендері.
Поки готуються овочі, швидко нарізаю свинину і відправляю в каструлю.
Коли додала м’ясну нарізку, свинину, овочеву суміш, п’ять хвилин чекаю, поки вони подружаться, видавлюю сік з половини лимона і закидаю маслини.
Через пару хвилин додаю нарізану зелень: кріп і петрушку.
Вимикаю солянку і даю настоятися десять хвилин під щільно закритою кришкою. Розливаю по тарілках і обов’язково додаю в кожну порцію ложку сметани, часточку лимона і зелень.