Сьомга, запечена в тісті з сиром та шпинатом

Сьомга, запечена в тісті з сиром і шпинатом – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Займемося тестом. Змішаємо сіль, цукор, молоко і дріжджі, дамо цій суміші постояти 20-30 хвилин, накривши її рушником.

Повертаємося до тесту. Додаємо до молока 50 грам вершкового масла, 500 г борошна, яйце. Замішуємо тісто і даємо постояти 20 хвилин. Розкачуємо тісто.

Займемося начинкою. Шпинат промиваємо, нарізаємо і викладаємо на сковороду. Він дасть сік, тому тушкуємо.

Поки гаситься шпинат почистимо цибулю, дрібно ріжемо і закидаємо до шпинату. Продовжуємо тушкувати ще 5-10 хвилин. Остуджуємо суміш.

Розминаємо сир в тарілочці (в принципі, ви можете взяти будь-який сир, але добре з рибкою поєднується блакитний сир) виделкою, відкладаємо в сторону.

На середину тесту викладаємо половину суміші шпинату, потім викладаємо чавлений сир. Поверх сиру кладемо філе червоної риби, солимо її. Зверху на рибу викладаємо залишився шпинат.

Загортаємо рулет. Для цього вільного краю тесту надрежем смужками і заплітаємо тісто як косичку, до центру.

Рулет змащуємо збитим яйцем або молоком і запікаємо в заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці 25 хвилин. Перед подачею рулет з сьомгою слід трохи остудити. Приємного апетиту!