Інгредієнти
Сосиски – 6 шт. | |
Бекон – 6 смужок | |
Сир – 60 г (приблизно) | |
Гірчиця – 2-3 чайні ложки | |
Зубочистки – кілька штук |
Сосиски, сардельки, шпикачки, в наш час, справжня палочка-виручалочка для самотнього чоловіка або для зайнятої ділової жінки в сучасному світі. Таким продуктом можна нагодувати всю сім’ю, подавати можна з будь-яким гарніром. Багато діти відмовляються їсти м’ясо і навіть мамині котлетки, воліючи магазинні сосиски. Для різноманітності приготування сосисок пропоную вам рецепт – сосиски в беконі з сиром.
В ідеалі, сосиски з солоним сиром в хрусткому беконі – мрія будь-якої людини, що вживає пиво. Це прекрасна закуска. Але, як ви вже здогадалися, сосиски з сиром в беконі можна подавати не тільки до пива, але і до сніданку разом з яєчнею, і до вечері, приготовленому на швидку руку. Готувати сосиски в духовці просто, швидко і вийде, повірте, страву смачною.
*До сосисок в беконі можна приготувати лимонно-гірчичний соус. Лимон гарненько помити, очистити від шкірки, нарізати кружальцями, видалити насіння. Кілька зубчиків часнику почистити, крупно порізати. У чашу блендера закинути підготовлені лимон і часник, додати за смаком мед, паприку і гірчицю. Збити всі інгредієнти до отримання однорідного соусу. Соус перелити в соусник. Подавати лимонно-гірчичний соус до сосок з сиром. Будемо пробувати?
Покроковий рецепт
Інгредієнти.
Видалити плівку з сосисок, якщо така є. Сосиски надрізати уздовж, змастити всередині гірчицею (приблизно по 1/2 чайної ложки на кожну, а там дивіться самі, на свій смак і залежно від ядрености гірчиці). Любителям гостренького: можна усередині сосиски посипати червоним перцем, але це за бажанням і в залежності від того, кому призначено блюдо.
60 г сиру нарізати брусочками (бажано брати сир твердих сортів, так як інший може сильно розтектися). У кожну сосиску викласти по 2 бруска сиру.
Обмотати сосиску беконом. Закріпити краю бекону зубочистками, щоб при запіканні бекон не розвернувся.
Викласти фаршировані сосиски в беконі в вогнетривке блюдо або на деко, вистелений пекарської папером або фольгою (якщо використовуєте фольгу, стеліть її глянцем вгору, щоб бекон гарненько підрум’янився). Запікати в духовці при температурі 180 градусів до рум’яності бекону (якщо у вас в духовці є гриль, можна зробити сосиски гриль).
Запечені сосиски до пива готові. Не дивлячись на те, що традиційні закуски до пива: снеки, чіпси, ковбаски, солона рибка… такі сосиски не розчарують ваших гостей! Так що скоріше кличте друзів! Вживайте блюдо гарячим, поки сир не застиг, а бекон теплий і хрусткий.
Приємного апетиту!