Соус болоньєзе

Соус болоньєзе – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

М’ясний фарш, я використовую свино-курячий, обсмажуємо на рослинному маслі. Фарш готується дуже швидко, приблизно протягом 5 хвилин.

Головку ріпчастої цибулі очищаємо від лушпиння. Для соусу цибулю потрібно натерти на дрібній тертці. Я це роблю прямо в сковороду, щоб сік цибулі не розтікався по обробній дошці, а відразу потрапляв в блюдо. Додаємо сіль і чорний мелений перець. Все добре перемішуємо, тушкуємо ще хвилин 5.

Потім додаємо томатну пасту і трохи води, щоб м’ясо повністю зникла в рідині. Тушкуємо 10 хвилин. Соус повинен вийти густим.

В якості гарніру до соусу болоньєзе можна використовувати не тільки стандартні спагетті. Такий соус чудово поєднується з будь-яким іншим гарніром: картопля, гречка, рис. Викладаємо пасту зверху гарніру. Зверху посипаємо свіжою рубаною петрушкою. Соус болоньєзе готовий. Приємного апетиту!