Інгредієнти
Яловичина – 500 г | |
Вино – 2 склянки | |
Базилік – 50 г | |
Орегано – 4 ч. л. | |
Оливкова олія – 1 ст. л. | |
Сік лимона – 1 лимона | |
Сіль – щіпка | |
Мелений чорний перець – за смаком | |
Вершкове масло – 30 г | |
Цибуля порей – 100 г | |
Цибулю-шалот – 100 г | |
Шафран – 1 ст. л. | |
Гриби шитаке (або будь-які) – 100г |
Покроковий рецепт
Яловичину нарізати на прямокутні шматочки, приблизно 7-8 см в довжину і близько 4-5 см в ширину. Відварити м’ясо в підсоленій воді (близько 1 години). Воно має виглядати наступним чином. (див. фото)
Відварну яловичину залити вином і залишити маринуватися на 2 години, періодично перевертаючи. Закинути В блендер базилік, орегано, оливкова олія, лимонний сік, сіль і перець, все збити до однорідної маси.
Прибрати в герметичну посуд і поставити на годину в холодильник. У сковороді на вершковому маслі пасерувати порізану цибулю-порей, цибуля-шалот і шафран (до м’якості цибулі). Додати гриби, посолити, поперчити і тушкувати близько 5 хвилин. М’ясо яловичини розрізати вздовж, не дорізуючи один край (при розвороті повинна вийти «книжка»). Викласти начинку, накрити 2-й половинкою м’яса, зв’язати ниткою.
Стейк з усіх боків обмазати раніше приготовленої сумішшю-пюре і запікати в духовці протягом 5-10 хвилин з кожного боку до золотистого кольору (але не висихання). Подавати до столу. Приємного апетиту!