Після прогулянки на свіжому повітрі не завадить ситна і смачна закуска. Для такого обіду потрібно 6 свинячих стейків, сіль, перець, трохи рослинної олії. А з цибулини (краще взяти червону), 2 зубків часнику, 2 ложок вершкового масла, банки помідорів у власному соку вийде чудовий соус до м’яса. Тільки в нього ще треба буде додати по 2 ложки оцту і меленого перцю чилі, по 1 ложечці меду і паприки, 1 ложку меленого кмину, при бажанні можна покласти сіль і перець.
М’ясо заздалегідь дістають з холодильника, дають йому прогрітися. Потім натирають сіллю, перцем, рослинним маслом. Якщо м’ясо планується смажити відразу, то цієї підготовки цілком достатньо. Смажаться стейки на решітці над вугіллям. Але якщо до приготування буде більше двох годин, то м’ясо краще замаринувати.
Подають стейки з гострим соусом. Щоб його приготувати, потрібно цибулю, нарізану півкільцями і рубаний часник спасерувати. Помідори розбити блендером в пюре і разом з соком додати в сковорідку. Коли суміш добре прогріється, закладають залишилися складові соусу. Підсолюють, перчать. Через кілька хвилин гострий томатний соус буде готовий.