Строкатий капустяний салат з гірчичною заправкою

Строкатий капустяний салат з гірчичною заправкою – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Як приготувати Строкатий капустяний салат з гірчичною заправкою

Цей капустяний салат з гірчичною заправкою однаково гарний і для звичайної вечері, і для свята, і для пікніка. Хотілося б попередити про те, що в склад гірчичної заправки входять насіння селери, які відносяться до спецій, але не є насінням для посадки.

Інгредієнти:

– натуральний оцет яблучний (85 мл);

– маленький качан білокачанної капусти (одна штука);

– суха гірчиця (половина ч. ложки);

– маленький качан червонокачанної капусти (одна штука);

– тонкомолота сіль морська (половина ч. ложки);

– насіння селери (половина ч. ложки);

– цукровий пісок тростинний (120 г);

– салатний цибуля червоний невеликий (одна штука);

– соковита морква велика (одна штука);

– ароматне масло рослинне (48 мл).

Промити червонокачанну і білокачанну капусту, підсушити її і дрібно порубати великим кухонним ножем, присипати сіллю і трохи пом’яти руками, після цього промиту моркву почистити і крупно натерти. Тонко нашаткувати очищений салатний цибулю, потім відправити всі нарізані овочі в салатник, перемішати, після цього приступити до приготування гірчичної заправки. В миску середнього розміру насипати насіння селери, насипати суху гірчицю і цукровий пісок, влити рослинне масло і натуральний яблучний оцет. Добре перемішати приготовану гірчичну заправку, перелити її в ємність з приготованим капустяним салатом, перемішати. Відправити капустяний салат на три години в холодильник, потім подавати його до столу.